Covid-19 – hvad med mit udvekslingsophold?

Nogle tog kommer kun forbi én gang i livet. For studerende i 2.g eller 3.g, er det sidste chance for et skoleår i udlandet, en drøm som er svær at opgive grundet Covid-19 eller alt andet.

Et semester eller skoleår i udlandet giver dig ikke kun nye sprogfærdigheder, det er meget mere! Under et udvekslings år vil du skabe helt fantastiske og livslange bånd til nye venner, din værtsfamilie og landets kultur. Det er den bedste investering du kan gøre for din fremtid, så lad ikke toget køre forbi!

Efter et år med mange udfordringer og masser af fjernundervisning pga. pandemien, vokser ønsket om normalitet dag for dag. Vi mener vi er tæt på og ser frem til at sende jer alle på udveksling til efteråret! Verdens største vaccinationskampagne ruller, der er blevet administreret over 250 millioner doser Covid-19-vaccine allerede og i USA alene bliver mere end 1,7 millioner beboere vaccineret hver dag. Meget  hurtigere end de fleste europæiske lande. I slutningen af februar spåede Wall Street Journal, at flokimmunitet kan nås I slutningen af April.

USA’s nye præsident, Joe Biden, planlægger at vaccinere hele den amerikanske befolkning inden juli og sikre en genoptagelse af regelmæssige skoleaktiviteter før det næste skoleår.

Fantastiske nyheder kommer også fra det Amerikanske Udenrigsministerium: studerende der rejser til amerikanske gymnasier og universiteter, vil ikke blive underlagt begrænsninger, de vil være i stand til at rejse uden en særlig undtagelse (NIE) i deres visum. Dette er en yderligere bekræftelse af hvor vigtige udenlandske studenter er for Amerika.

Optimismen bekræftes også af vores partner i USA, ASSE International Student Exchange Programs. De har større efterspørgsel efter danske udvekslingselever end nogen sinde før siger Trine Dencker, Country Manager hos ASSE Danmark.

Og skolerne? Hvad er prognoserne for det næste skoleår?

“Vi vil tror på total genåbning og på 100% ansigt til ansigt- undervisning. De studerende længes efter at komme tilbage i skole sammen med deres klassekammerater, båder herhjemme i Danmark, og også i udlandet “, fortsætter Trine Dencker.

Der er derfor ingen grund til at tro, at du ikke vil være i stand til at tage på udveksling. ASSE Danmark er stolte af at være en del af ASSE International, en prestigefyldt og verdensomspændende organisation som blev etableret som American Scandinavian Student Exchange (ASSE) i år 1938. ASSE har mange års erfaring og er kommet gennem mange verdensbegivenheder og kriser. Covid-19 overraskede os alle, men vi er nu på vej tilbage til et nogenlunde normalt liv.

Din sikkerhed og velfærd er vores største prioritet, så vi er i konstant kontakt med vores kollegaer rundt om i verden, som følger nøje regerings- og lokale retningslinjer.

Så hvis du har eventyrlyst, er open-minded, fleksibel og klar til at undvære familien og venner i et semester eller år, så tøv ikke længere og vælg din drømme destination. Resten hjælper vi dig med! Og kan du ikke finde det land du ønsker på vores destinations side, så skriv endelig til os – vi vil gøre alt for at gøre din drøm om at blive udvekslingsstudent til virkelighed!