Mit år som udvekslingsstudent i USA, Missouri!

Er du nysgerrig efter, hvad det betyder at deltage i et skoleår i USA? Efter at have tilbragt seks måneder ud af 10 måneder i Missouri, fortæller Sara os i dette interview, hvordan hendes liv ændrede sig ved at flytte til USA i et år!

Hvad fik dig til at rejse afsted? 

At rejse afsted mod et skoleår i USA var ikke en nem beslutning at tage, men nysgerrigheden efter en ny kultur, ønsket om at prøve nye ting og ønsket om at forbedre min engelsk har skubbet mig til at rejse!

Hvordan oplever du dig selv i familien og i skolen?

Jeg er heldig at være hos for en vidunderlig værtsfamilie, hvor jeg har fået mig en amerikanske søster, Aarica. Der er også en anden udvekslingsstudent fra Ukraine, Ivan, det er lidt sjovt vi er to! I skolen er alle meget imødekommende, og jeg er virkelig glad. 

Er den amerikanske skole forskellig fra den danske? 

Skolen her er helt forskellig fra den danske: de studerende kan vælge, hvilke lektioner de vil følge, men ved udgangen af de fire år skal de nå et bestemt antal point for at kunne gå til Graduation.

Hvordan er din dag i skolen organiseret?

Skoledagen inkluderer 8 timer om dagen med studiefag og to timers sportstræning. Hver dag er fagene altid de samme, og efter 60 minutters undervisning har de studerende 4 minutter til at flytte fra en klasse til en anden.

Hvad forventede du, da du rejste? 

Jeg gik uden forventninger, klar til at møde denne nye oplevelse med positivitet og åbenhed! 

Lad os tale om vigtige ting … mad?

Maden er utvivlsomt anderledes, men jeg vil især ødelægge en stor myte, der er udbredt om Amerika: nej, her spiser du ikke bare hamburgere!

Thanksgiving var noget helt specielt, og takket være lange samtaler med min værtsmor om opskrifter og retter, prøvede jeg de forskellige amerikanske retter – de er ret imponerende! Det lokale køkken påvirkes naturligvis af de tilgængelige råvarer, for eksempel i det område hvor jeg bor, er der især kartofler, søde kartofler og majs. 

Hvad tror du, du vil savne mest ved Amerika? 

Den fantastiske følelse af frihed og uafhængighed, som jeg føler, jeg har her for første gang.

Hvordan tror du dit liv vil være, når du vender tilbage til Danmark? 

Jeg tror ikke, at mit liv i Danmark vil ændre sig meget, når jeg vender tilbage, men bestemt vil berigelsen af skoleåret i USA hjælpe mig med at se ting fra forskellige synsvinkler. Så er jeg er sikker på, at hvis jeg har problemer når jeg vender tilbage, vil mine venner og familie være klar til at hjælpe mig.

Beskriv din typiske dag: 

Står op om morgenen kl. 6:00 og ankommer til skolen kl. 7.30, da lektionerne starter kl. 7.40. Min frokostpause varer 20 minutter, starter kl. 11:07 og finder sted i skolens cafeteria. Efter frokost genoptages lektionerne i 4 timer, og så begynder jeg sportsaktivitet i 2 timer i skolen. Når jeg kommer hjem omkring kl. 5.35 (17.35) spiser jeg aftensmad med min familie, bagefter tager jeg et bad og om aftenen laver jeg lektierne til dagen efter. I weekenden er der ingen skole, så jeg nyder livet med min værtsfamilie eller går ud med venner for at hygge os eller ser en film sammen.

Hvad er den bedste oplevelse, du hidtil har haft? 

Det er svært at vælge, da jeg har haft mange gode oplevelser, men mit første ishockeykamp var bestemt det bedste! Ishockey er en holdsport der har fascineret mig fra første sekund. Vi er store fans af Blues, byholdet, der netop i år vandt Stanley Cup!

Sara, udvekslingsstudent i Missouri, USA