Nicolines skolesemester i Frankrig!

Nicoline fortæller det her om hendes oplevelse som udvekslingsstudent i Frankrig:

“Tanken om at bo i et andet land, forbedre mit sprog og opleve en ny kultur, var det som skubbede mig til at blive udvekslingsstudent.
Jeg har altid haft stor interesse for den franske kultur. Den fik mig til at deltage i en uges udveksling i Paris, som blev arrangeret af min gymnasium. Denne tur gjorde kun mit ønske om at lære landet bedre at kende, endnu større. Så jeg besluttede mig for, at jeg ville bruge mere tid der .

Efter at have talt med mine forældre om mit ønske, startede jeg på min ansøgning til Frankrig. Trin for trin kom min store drøm tættere og tætter på. Afrejsedagen kom og jeg var så spændt og lidt ængstelig på samme tid. Faktisk vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente. For på den ene side kunne jeg ikke vente med at rejse, men på den anden side blev jeg bange for idéen om at være “alene” og ikke kende nogen.

Det var lettere end jeg troede at komme ind på den nye skole, fordi både mine klassekammerater og lærerne var venlige og imødekommende over for mig. Her fandt jeg nogle gode mennesker, som jeg fik et helt fantastisk venskab med.

Min hverdag så således ud: Om morgenen stod jeg op omkring 7 eller 8, hvor jeg spiste morgenmad med mine værtsforældre og søskende. Jeg gik i skole typisk til kl. 16/17, men nogle dage indtil 18. Jeg spiste altid frokost i kantinen med min nye venner. Frokostpauserne er lidt lange i Frankrig, og hvis man vil, kan man besøge en café. Når jeg kom hjem, lavede jeg mine lektier og tilbragte tid sammen med min værtsfamilie.

Det franske skolesystem er anderledes end det jeg er vant til.  Der er  mindre lektier, fordi det meste bliver lavet i klasselokalet i timerne. Ud over de obligatoriske fag, kan du vælge valgfag såsom biograf, kunst eller avancerede sprogkurser.

I løbet af mit semester i Frankrig havde jeg mulighed for at deltage i en skolerejse til Normandiet. Den her tur gjorde det muligt for mig, at lære nogle af mine klassekammerater bedre at kende og få flere nye venner.

Jeg var også på ferie med min værtsfamilie i  Mimizan og Albi, hvor jeg havde de bedste oplevelser med dem. Min værtsfar lærte mig at fiske, hvilket han er en stor fan af. Når vejret var godt, gik jeg ofte ned til søen eller tog på mountainbike med min værtsbror.

De fem måneder var gået hurtigere end jeg troede, og jeg var meget ked af at skulle forlade min familie og venner. Hvis jeg kunne gå tilbage, ville jeg have valgt at blive et år, for at kunne nyde Exchange Student- oplevelsen fuldt ud.

Det var lidt mærkeligt at komme hjem igen, jeg følte mig lidt som en turist. For ikke at nævne det faktum, at jeg ofte stod op om morgenen og talte fransk til min mor. Det gjorde hende lidt forvirret, haha 🙂

At være udvekslingsstudent har gjort mig meget mere selvsikker, og jeg har lært, at der ikke er noget, der ikke kan gøres. Du skal have tillid til dine evner, lade dig involvere og åbne op for nye mennesker – det er mit bedste råd.

Den bedste følelse, var at føle mig del af et sted og en kultur, som ikke var min egen.

Jeg vil gerne sige til alle jer der overvejer at blive udvekslingsstudent: vær ikke bange og kast dig selv ud i oplevelsen! Det er en af de bedste investeringer for fremtiden!”

Nicole M. – Frankrig