10 forkortelser der vil være nyttige i dit udvekslings år

Forkortelser bruges meget af studerende i amerikanske high schools, da det er den hurtigste måde at kommunikere på. Under dit udvekslingsprogram kan du støde på nogle forkortede sætninger (ofte bestående af det første bogstav i hvert ord) såsom ” YOLO ” (Du lever kun en gang) eller ” ASAP ” (så hurtigt som muligt).

Mange af disse forkortelser bruges dagligt, især i tekstbeskeder. Her er nogle, der vil være meget nyttige, hvis du beslutter at studere i USA eller andet engelsktalende land som destination for dit skoleår i udlandet.

1. DOB

Noget, du ofte vil se, når du udfylder papirarbejde for at tilmelde dig et high school program er “DOB” – Date of birth. Du finder det i de officielle former fra skolen og der bliver ofte også spurgt, når du tilmelder dig konti på websteder. At kende betydningen af DOB er yderst vigtigt :-)!

2. N/A

En anden meget brugt forkortelse, du finder i registreringsformularerne, er “N/A” – Not Applicable. En hurtig og nem måde at fortælle på, at de angivne oplysninger ikke er relevante for dig. For eksempel, hvis et afsnit spørger om medicinske tilstande, og ingen af ​​de nævnte gælder for dig, kan du markere afkrydsningsfeltet “N/A”.

3. FAQ

Du kan sikkert allerede den her “FAQ” – Frequently Asked Questions. Det bruges af websteder som en genvej til svar på alle de ofte stillede spørgsmål fra kunder. Det bruges også på danske hjemmesider.  

4. IDK

Noget som bruges meget i sms’er blandt unge er IDK – I don’t know. En hurtig og nem måde at sige, at du ikke kender svaret på et spørgsmål. Ofte efterfølges denne forkortelse af LMK (Let me know) fra modtageren, for at få mere information.

5. TBA/TBC

Typisk bruges “TBA” – to be announce til at forklare, at nogle oplysninger endnu ikke er tilgængelige eller skal opdateres. Det bruges ofte på websteder, hvilket betyder, at du skal dobbelt tjekke siden senere, for at finde de manglende oplysninger. Du kan finde denne forkortelse, hvis du for eksempel søger efter detaljer på næste uges lektier i skolen

TBC står for to be confirmed eller continued.

6. ASAP

En god følgesvend til TBA kan være “ASAP” – As soon a possible. Skrives for at fortælle dig, at de oplysninger, du venter på, vil blive leveret inden for kort tid eller så hurtig som muligt.

7. ICYMI

“ICYMI” -In cased you missed it. Det er en fantastisk måde at fortælle om begivenheder på, der er sket tidligere eller fremhævet i en gammel artikel. For eksempel, hvis du vil dele dine yndlingsminder fra den rejse, du lige har været på, kan du sende billederne på dine sociale medier ved at skrive ICYMI. Store virksomheder eller musikere bruger det ofte, hvis de har delt en god annonce/reklame og ikke vil have folk til at gå glip af den.

8. TIA

“TIA” – thanks in advance. Denne forkortelse kan bruges til at lukke en uformel e-mail eller besked, hvor du beder/anmoder om noget. For eksempel, hvis du går glip af en lektion, kan du bede en klassekammerat om at sende dig en kopi af deres noter og derefter afslutte beskeden med TIA for at vise, at du vil sætte pris på deres hjælp.

9. BTW

Du kender helt sikkert den her, men vi vil lige nævne den alligevel: “BTW” – by the way. Det er en god forkortelse, hvis du vil tilføje nogle oplysninger til det, du siger, især noget i sidste øjeblik eller som du lige har tænkt på. Det kan oversættes som vores “forresten”.

10. LOL

Det her er nok en af ​​de mest anvendte engelske forkortelser på daglig basis: “LOL” – Laughing out loud. Brugt som en måde at vise, at du synes noget er meget sjovt. Du har helt sikkert set eller endda brugt det før, både på de sociale medier og i chats. Faktisk bruges det så ofte, at det er blevet føjet til ordbogen som et verbum og substantiv. Vildt!

Hvor mange af forkortelserne forstod du uden at læse forklaringen?

Vil du lære flere tricks om det engelske sprog? Så findes der ingen bedre måde at lære det på, end at bo i et fremmed land som udvekslingsstuderende! At være udvekslingsstudent på en High School i Amerika eller Canada, England og Australien giver dig mulighed for hurtigt at forbedre dine sprogfærdigheder, og nu hvor du kender de mest anvendte forkortelser, vil du snart forveksles med en lokal studerende 😉