9 tv-serie til at forbedre dit engelske!

Movie night

Kom godt igang!

1. Lær serien at kende:  Vi anbefaler, at du starter med en tv-serie, som du allerede har set. Det er fordi du kender historien og udelukkende aå kan fokusere på sproget. 

2. Undertekster kan udvide dit ordforråd:  Du kan sikkert allerede en del engelsk. Hvis du ønsker at forbedre dine færdigheder skriftligt, kan du prøve at se serien på med engelske undertekster til. Er du allerede skrap til at skrive, så slå underteksterne fra. At lytte til et fremmed sprog er den bedste måde at lære det på. 

3. Forbedre din udtale og din flydende tale: Ideen er at lytte til dialogen mellem aktørerne i en tv-serie, og forsøge at gentage hvad de siger på samme tid. Med lidt øvelse kan det virkelig hjælpe dig med at forbedre til en flydende udtale. Synes du er det lidt svært, så sæt undertekster til.

4. Tal om det! Øvelse er den bedste måde at lære et sprog på. Så øv dig i at fortælle din familie eller venner hvad der er sket i serien på engelsk.

Top 9 tv-serier

En tv-serie om Sheldon og Leonard, to nørdede værelseskammerater, der arbejder sammen på universitetet. Det er sjovt, og man keder sig bestemt ikke. Karaktererne taler med amerikansk slang, der er meget brugt af den yngre generation i USA. 

Du har helt sikkert allerede hørt om denne serie, der oprindeligt blev sendt i slutningen af ​​1990’erne. Ikke desto mindre identificerer unge mennesker sig stadig med Rachel, Ross, Phoebe, Chandler, Monica og Joey. En serie med en masse humor og indblik i USA!

En af de største sitcoms nogensinde, den blev sendt i USA fra 1989 til 1998. Serien fokuserer på hovedpersonens private liv og hans forhold til mange venner og bekendte, grin er garanteret! I de år det blev sendt, var det så populært, at mange sætninger blev mottoer!  

Hvis du er fan af Ashton Kutcher og Mila Kunis, har du helt sikkert set denne serie. Den handler om amerikanske teenagers og deres familiers liv i hippietiden (70’erne). Den sydamerikanske Fez er en udvekslingsstuderende i USA og en del af vennegruppen, han taler ikke engelsk så godt. Det gør ham meget sjov, og kan give dig massere af ideer til at analysere “mistakes” og nemt lære sproget. 

En anden fantastisk amerikansk tv-serie, som handler om forhold og dagligdagen for en gruppe læger i Seattle. Det er en dramaserie med mange realistiske scener, men pas på, det kan svært at stoppe igen ;-)! Der bruges meget dagligdags sprog blandet med medicinske termer, så det kan være nyttigt, hvis du vil være klogere på kroppen, eller hvis du overvejer at blive læge.  

Når du ser serien, kan du opleve en anden side af den amerikanske virkelighed. En verden af ​​politikere og medlemmer af det amerikanske højsamfund. Denne serie gør binge-watching til den mest naturlige ting i verden, du vil have svært ved at slippe serien igen! Bare vær forsigtig med ikke at blive for nedsænket i historien, ellers glemmer du at lytte til ord og sprog, som er meget nyttige til dine High School timer. 

Har du nogensinde drømt om at bo i New York som voksen? Denne serie er perfekt til at vise dig, hvordan livet går i The Big Apple efter 4 kvinders liv og kærlighedsforhold: Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte. 

Har nogen nogensinde hørt om The Simpsons? Denne tegneserie handler om aktuelle spørgsmål i det amerikanske samfund ved hjælp af fiktive historier og animerede figurer. Der er blandet andet brugt ironiske og satiriske samtaler. Nyttigt til at lære engelsk, men også til at opdage amerikanernes kultur og livsstil – med et gran salt :-).  

The Guardian avis kaldte tv-serien The Sopranos som den bedste serie i det 21. århundrede. Den fortæller historien om Tony Soprano, en mafiaboss, der behandles af en psykoanalytiker. I denne serie taler skuespillerne med typisk amerikansk slang.