5 apps til dit år som udvekslingsstuderende!

travel anywhere

Det er virkelig spændende at rejse til udlandet i et skoleår! Er du færdig med at forberede din ansøgning og har en værtsfamilie som venter på dig? Så kan du godt nu begynde at planlægge dit nye eventyr, fx vælge steder du gerne vil besøge og mad der burde prøves.

Det virker som en masse ting at planlægge, men vi er her for at hjælpe dig godt på vej! Da apps bliver mere og mere populære, syntes vi det kunne være sjovt at lave en liste, som indeholder dem, der mest bruges af vores udvekslingstuderende. Læs videre og find ud af hvilke apps, som kan hjælpe dig med at opleve byen, holde dine udgifter under kontrol og finde nogle fantastiske spisesteder!

 

1. Citymapper – find rundt dit værtsland

Hvis du leder efter en app der kan vise vej rundt i byen, så er det den her for dig! I betragtning af at du skal bo i udlandet i 5 måneder eller mere, er det vigtigt at kende de bedste måder at komme hen til de steder, der interesserer dig mest. Dette inkluderer også brugen af forskellige midler såsom taxaer, metroer, tog, færger samt Uber og Lyft. Derudover kan du på Citymapper også finde afgangstider, indikationer, trinvis vejledning og i nogle områder offline kort. Det er den perfekte app til alle udvekslingsstuderende, der ønsker at opdage byen og de andre studerendes liv i udlandet. Det kan være meget nyttigt, hvis du beslutter dig for at besøge dine nye venner, der går på andre universiteter i USA eller et andet land.

 

2. Duolingo – lær at snakke sproget

Den første hindring for alle studerende i udlandet er ofte sproget. Alle danske studerende har engelsk og et andet sprog i skolen, men det er anderledes, når de flytter til et andet land. Derfor bruger mange studerende apps til at lære/udvide sproget og opdatere deres hukommelse, ved brug af app’en Duoliguo.

Den gode ting ved denne app er, at du kan indstille hvor længe du vil studere hver dag, og det bedste er, at du kun kan studere i helt ned til 5 minutter af gangen! Formålet med denne app er konsistens og ikke den tid, du bruger på at studere. Efter en lang dag i et amerikansk, canadisk eller ethvert andet land i verden, har du ikke meget tid til at bruge en app. Dog giver den dig mulighed for at lære sproget, hvor du kan styre din tid og gradvist øge tiden i en periode, hvor du har mere tid til at bruge app’en. Derudover vil du modtage interessante udfordringer til at stimulere dit ønske og din vilje til at fortsætte, så du lærer et nyt sprog, mens du har det sjovt 🙂

 

3. Spendee – din økonomiske guide

Uanset om du bor hos en værtsfamilie eller på college, skal du holde styr på dit budget, men det behøver du ikke at gøre alene. Hvorfor overbelaste dit hoved med alle disse tal, når en app kan gøre det for dig? Mange studerende siger, at Spendee hjælper dem med at administrere og holde styr på deres udgifter!

Systemet er ret enkelt: Skriv din månedlige indkomst, angiv alt hvad du har af faste samt daglige udgifter, fx mobil og fritidsaktiviteter. På denne måde vil du få et indblik i, hvad dine økonomiske vaner er, og du vil kunne se hvor du investerer dine penge. Du kan også indstille et smart budget, som hjælper dig med ikke bruge for mange penge i et bestemt kategori. Hvis du tillader app’en at sende dig meddelelser, modtager man en besked når man har ramt 75 %, 90 % og når man er gået over budget. Vi synes den kan være ret nyttig! 

 

4. Evernote – hold styr på dine noter

Alle udvekslingsstuderende har noter som skal holdes i orden, ikke? Evernote er den perfekte app til dette! Du kan bruge den til at organisere noter, filer, fotos og lydoptagelser et sted. Onlineudvidelsen giver dig mulighed for at gemme alt hvad du finder på internettet: hele sider, artikler, opskrifter, billeder, PDF-filer og meget mere.

Dine mapper er automatisk organiseret med de noter og tags du vælger! Dette kommer dig virkelig til gavn, når du søger efter dine noter fra forskellige fag. Desuden kan du søge i dine håndskrevne noter ved at scanne dem. Når du først er oprettet, glemmer du ikke en bestemt idé, ikke engang det som er håndskrevet. Og du behøver ikke at bekymre dig om privatlivets fred, fordi en sikker sky altid holder dine oplysninger beskyttet og private.

 

5. Yelp – must have app’en

Indtil nu har vi skrevet om apps, der kan holde styr på økonomi og sprog. Vi har derfor gemt den bedste til sidst! App’en Yelp er en must have! Netop fordi den bogstaveligt talt kan tage dig hen hvor du ønsker. Lige fra den bedste restaurant til takeaway, fra skønhedssaloner til social arrangementer.

Læs anmeldelser online, find fotos og menuer, bestil takeaway, book bord på en restaurant, se åbningstider, placering og andre vigtige oplysninger for hver en virksomhed du leder efter. Med disse oplysninger kan du imponerer dine nye venner eller familie, når du gå ud og oplever byen med dem. Hvis du er i en ny by, kan denne app være meget nyttig, fordi du hurtigt kan finde oplysninger. Du kan også finde begivenheder, som kan berige dit udvekslingsår.

 

Vi håber, at disse apps gør dit skoleår i udlandet lettere og sjovere. I sidste ende er det vigtigt, at du er i stand til fuldt ud at leve din oplevelse og skabe uforglemmelige minder, og hvilken bedre måde at gøre det på end at leve som en ægte studerende i det land, du har valgt?