En sejr for ASSE International og EurAupair!

Den  suspension af  J, H og L visa , der  blokerede hundredtusindvis af internationale arbejdere er blevet  ophævet .

Dette er  dommen fra den føderale dommer Jeffrey S. White fra San Francisco i sagen anfægtet af NAM (National Association of Manufacturers) og af forskellige virksomheder, der er stærkt påvirket af proklamationen d. 22. juni mod DHS (Department of Homeland Security – United States Department of Homeland Security).

I et par dage har de amerikanske konsulater genoptaget udstedelsen af J-1-visa  til deltagere i  Au Pair programmet.

Blandt de repræsenterede virksomheder fortjener de vigtigste Silicon Valley – arbejdsgivere –  Microsoft  i første omgang – en særlig omtale, der konstant kræver arbejdere fra udlandet for udveksling af ideer, kreativitet og grundlæggende færdigheder i højtstående virksomheder.

Dette er lige så vigtig sejr for  ASSE International  og EurAupair Intercultural Child Care Programs, to af de vigtigste og mest berømte amerikanske sammenslutninger af interkulturelle studenterudvekslinger og au pairer i sektoren, udpeget af det amerikanske udenrigsministerium som sponsor for J-1-visa.

Begrænsningerne  har haft en  stærk indvirkning på studerende  og  au pairs, dette er den første gode nyhed, der kommer efter måneder med håb”, forklarer  Trine Dencker , direktør  for ASSE Danmark, dansk partner bureau for ASSE International og EurAupair, der hvert år hjælper hundredvis af unge med at realisere deres  amerikanske drøm  med studie- og arbejdsprogrammer.

For danske og internationale unge  er det vigtigt  at kunne sammenligne sig med amerikansk kultur. Coronavirus har ikke blokeret ambitionerne for nutidens unge,  og USA er fortsat reference destinationen for deres professionelle og personlige vækst.

Verden har ændret sig, men den går ikke i stå, og denne sætning er til glæde for de mange unge mennesker, der ønsker en et år i USA .