About Us

OM ASSE DANMARK

Lidt historie om ASSE ...

ASSE International Student Exchange Programs, det tidligere ASSE American Scandinavian Student Exchange Program og moderselskab til ASSE Danmark, går tilbage til år 1938, da det svenske uddannelsesministerium startede et udvekslingsprogram for gymnasieelever mellem Tyskland og Sverige.

I slutningen af 1940’erne blev udvekslingsprogrammet udvidet til at omfatte Storbritannien og Frankrig, og i 1976 blev ASSE-stiftelsen, American Scandinavian Student Exchange, etableret i Amerika i samarbejde med USA’s udenrigsministerium. Kort tid efter valgte Danmark, Norge og Finland at være en del af det sammen med grundlæggerne Sverige og USA.

Siden da har ASSE udvidet sit virke til at omfatte programmer for gymnasieelever såvel som universitetsstuderende – www.gocampus.us, au pairs – www.euraupair.com, praktikanter og arbejds- og rejsestudenter www. Aspireww. com gennem sine tilknyttede kontorer i over 40 lande i Europa, Amerika, Asien og Stillehavet.

I Amerika er det den eneste udvekslingsorganisation, der har fået fuld notering fra det prestigefyldte Råd for Standarder for International Educational Travel (‘CSIET’) siden det startede for 35 år siden.

ASSE er et af de største high school-programmer i verden, der giver mulighed for udveksling af tusindvis af studerende årligt. Sammen med sin tidligere partnerorganisation My Education har mere end 4.000 studerende brugt et “high school” år i Nordamerika med ASSE. Samlet set har ASSE og dets danske partnerorganisationer  indkvarteret mere end 10.000 studerende og au pairs i udvekslingsprogrammer verden over siden ASSE’s start i 1976.

ASSE er nu stolt af at tilbyde sine programmer direkte til kvalificerede unge her i Danmark, der sikrer den samme høje kvalitet og standarder, som vi er kendt for over hele verden.