ASSE OMRÅDEREPRÆSENTANT

Bliv ASSE områderepræsentant

At være områderepræsentant:

Vil du gøre en forskel, og hjælpe unge mennesker?
Hvert år er ASSE Danmark vært for udvekslingsstudenter fra hele verden. Som områderepræsentant er du med til at sørge for, at både de studerende og deres værtsfamilier får et fantastisk oplevelse. Du vil komme til at blive tætte med dem, da det er dig som finder samt godkender værtsfamilien til den studerende.
Ved at blive ASSE-områderepræsentant er du den vigtige kontaktperson for den studerende, der er placeret i dit område. Det kan ind imellem være en udfordring for en udenlandsk teenager at forlade sit hjemland med familie og vante rammer og skikke. Som områderepræsentant vil nogle af dine opgaver være at rådgive, støtte og hjælpe den unge til det bedst mulige studieophold i Danmark. Du vil derfor være den primære kontakt for netop den udvekslingsstuderende du har fundet en familie til – og vi står selvfølgelig også klar til at hjælpe dig.
Derudover sender ASSE Danmark også danske unge ud i hele verden. Her vil du få mulighed for at hjælpe danske teenagere i dit eget nærområde til at blive ASSE-udvekslingsstuderende i udlandet. At åbne en international verden med læring og dannelse for de studerende i dit område er en vigtig rolle ved være ASSE-områderepræsentant.
Som uddannet ASSE-områderepræsentant modtager du løbende råd og vejledning fra din ASSE-områdes koordinator, mens du varetager en række udfordrende opgaver! Ikke alene vil du hjælpe unge mennesker fra dit eget område og rundt om i verden, du vil også lære familierne i dit eget nærområde bedre at kende. Derudover vil du udvide din bekendtskabskreds, når du etablerer relationer med lokale skoler, foreninger og fritidsklubber.  
Områderepræsentanter… ;
  • Støtter og hjælper udvekslingselever samt deres værtsfamilier i Danmark. De unge elever er mellem 15 og 18 år. Eleverne drømmer om at komme til Danmark i et skoleår eller mindre (3 til 10 måneder), hvor de bor hos en værtsfamilie og går på det lokale gymnasie (high school).
  • Er gode til at ”netværke”, og ansvarlige for a finde egnede værtsfamilier i lokalsamfundet til de kommende udvekslingselever fra USA, Italien, Frankrig, Tyskland, Thailand, mfl.
  • Mødes med familierne, interviewer og godkender dem. Herefter afholdes ankomstmøder inden eleverne ankommer til Danmark for de valgte familier.
  • Tager imod eleven i lufthavnen sammen med værtsfamilien, samt ved hjemrejse.
  • Er kontaktpersoner til udvekslingseleverne og deres værtsfamilier. Stillingen er meget vigtig for at skabe de bedste rammer og betingelser for vores udvekslingselever og værtsfamilier i Danmark. Det er et fritidsjob, hvor man i høj grad selv former opgaverne og arbejdstimerne. Stillingen kan derfor kombineres med andre jobs.
  • Har månedlig kontakt med udvekslingseleverne og værtsfamilierne, samt løbende kontakt til skolerne. Skulle der opstå problemer i værtsfamilien er det områderepræsentanten, der forsøger at hjælpe de involverede parter ved at vejlede og vise forståelse. Det er derfor vigtigt at have lyst til at sætte sig ind i hvad andre føler, hvilken kultur de kommer fra og derfra hjælpe med at løse konflikten.
  • Skal kontakte kontoret i Danmark, hvis der opstår problemer, som du eller familien mener at personale skal deltage i.
  • Hjælper med at finde elever som gerne vil på udvekslingsophold i udlandet, ved at fortælle om programmet på skolerne i lokalområdet. 
Du får erfaring med: Dialog, konflikthåndtering, kommunikation, markedsføring, planlægning, interview og meget mere.
Bliv en del af ASSEs netværk af 1.500 områderepræsentanter i dag og gør en forskel! Ved at bruge tid på at hjælpe et internationalt unge menneske, vil du gøre en forskel for både dit lokalområde og verden.
Send os en e-mail, ring eller ansøg online for at få oplysninger om, hvordan du kan blive ASSE-repræsentant i dag!