High School program

Et ophold i udlandet kan ikke måles i dage alene

Du er kun væk i et skoleår, semester eller trimester, men oplevelsen vil give dig minder for livet. 

At bo i et andet land i mellem 3 og 10 måneder er noget, mange mennesker aldrig har mulighed for at gøre. Du kommer hjem med ny viden, kulturel forståelse, modenhed og livslange venskaber fra dit værtsland.

Den sværeste del vil være at sige “på gensyn” til din værtsfamilie. De har været en del af dit eventyr og lært dig en masse, ligesom at de har lært noget af dig

Dit udvekslings år vil ikke koste mere end et år derhjemme. Tro det eller ej, det er faktisk sandt. 

ASSE-programmerne tilbydes til en lav pris. 

Din værtsfamilie betales ikke for at være værter for dig (undtagen i de europæiske sommersprogsprogrammer samt Choice Plus og Private High School). Din ASSE værtsfamilie vil betale kost og logi. Til gengæld deltager du som et familiemedlem, tager din andel af de huslige pligter og tager del i familie aktiviteterne.

Selvfølgelig skal du bruge lommepenge ligesom du gør herhjemme til biograf ture, tøj, frisør, mv.. Vores pris er inkl. forsikringer, så du er fuldt dækket i tilfælde af sygdom, ulykke eller anden nødsituation, fordi alle ASSE-programmer omfatter sundheds-, rejse- og ansvarsforsikring.

Meld dig til et informationsmøde med ASSE Danmark

Til informationsmøderne fortæller vi om de forskellige programmer vi tilbyder, hvordan ansøgningsprocessen foregår samt hvordan det er at være ASSE Udvekslingselev i et andet land.

Hvis du allerede er klar på at gå i gang med ansøgningsprocessen, kan vi sammen aftale et tidspunkt for Udvekslings Interviewet. 

Læs herunder de ofte stillede spørgsmål til vores programmer

Mit værtsland

Ja, det hører vi fra de tusindevis af unge som sprang ud i det og fik deres livs oplevelse. Hvis du har eventyrlyst, har et åbent sind, er fleksibel og er klar til at undvære familien og venner i et semester eller år, så tøv ikke længere og vælg din destination. Resten hjælper vi dig med.
Vi har ingen grund til at tro, at du ikke vil være i stand til at tage på udveksling som planlagt.  ASSE Danmark er stolte af at være en del af ASSE International, en prestigefyldte og verdensomspændende organisation som blev etableret som American Scandinavian Student Exchange (ASSE) i år 1938.
Vi har mange års erfaring og er kommet gennem mange verdensbegivenheder og kriser. Covid-19 overraskede os alle, men ASSE fortsatte med at støtte vores studerende på alle vores destinationer og placere vores studerende som skulle afsted i efteråret 2020 og januar 2021.  Vi aflyste ingen af vores programmer.
Vi er i konstant kontakt med vores kollegaer rundt om i verden, som nøje følger regerings- og lokale retningslinjer. Overalt i verden bliver man nu vaccineret, og skoler genåbner. Sent på sommeren tror vi på, at vi vil være tilbage til et nogenlunde normalt liv. Din sikkerhed og velfærd er vores største prioritet, så hvis der sker noget uventet inden din afrejse, vil vi være sikre på at diskutere muligheder med dig. Og skulle programmet, imod alle odds, ikke være muligt, vil du naturligvis få dine penge retur. Så lad os forberede dig til dit udvekslingsophold!
Ja, selvfølgelig kan du vælge hvor du vil hen – det er din oplevelse. Hvis du ikke allerede har bestemt dig, så kig på vores destinationside og læs mere om alle de lande vi tilbyder. Kan du ikke finde det land du drømmer om, så ring endelig til os eller send os en mail på info@assedanmark.dk (eller via vores kontaktformular) med din forespørgsel.
Ja det kan du, men det kommer an på hvilket land du vælger. De fleste udvekslingsstudenter vælger det Traditionelle program, hvor man bor hos en frivillig familie og går på en offentlig skole; det er den grundlæggende ide bag alle udvekslingsprogrammer og tilbydes derfor på alle vores destinationer.  Du bliver valgt af en familie efter at de har læst din ansøgning og du bliver så placeret hvor de bor. I USA kan det være i en af de vidt-forskellige 50 stater, som alle har noget unikt at tilbyde. Er du ikke helt klar til at lade dig overraske, kan du bede os om at prøve i et af fire områder mod betaling af et tillægsbeløb på 3.750 kr.
Nogle af jer har en klar vision for hvor i værtslandet i vil hen, og har ikke noget imod at betale mere for at kunne vælge et bestemt område, en bestemt skole eller en bestemt sport. Det er heller ikke noget problem; i mange lande (USA, Canada, Australien, New Zealand, England, Irland og Frankrig) kan vi bede vores partnere om et CostuMade’ program, enten i en privatskole eller i en offentlig skole som bliver betalt for at have dig.
I vores prisliste, kan du se hvilke lande der tilbyder hvilke programmer samt hvad de koster. Hvis du vælger en privatskole i USA eller en Choice Plus skole send os e-mail, og vi sender dig gerne en liste over vores hundredevis af fremragende skoler i det land du vælger.
Igen, du ikke finde det du leder efter i vores prisliste? Send os en mail med dit ønske, så undersøger vi gerne om vores samarbejdspartner kan gør din drøm til virkelighed.
Det er kun et krav at du har et nogenlunde godt kundskab til sproget, hvis du ansøger til USA, Engelsktalende Canada, New Zealand eller Australien. Her skal du tage en Engelsk sprogtest der hedder ELTiS i forbindelse med dit interview.
For alle andre lande er der ikke noget krav, men det er altid godt at øve sig så meget som muligt med film eller en app som Duolingo.

Allergier / kost

Hvis du er allergisk over for noget som f.eks. kæledyr eller støv, peanuts e.l., er det ikke ensbetydende med at du ikke kan ansøge. Vores samarbejdspartnere har forskellige regler vedr. allergier, som gør at de måske kun kan optage dig ”conditionally”. Er du i tvivl om din allergi har nogen betydning for din ansøgning, så skriv til os på info@assedanmark.dk. Vil vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe, så du ikke går glip af en fantastisk oplevelse for livet.
Ja, selvfølgelig kan du ansøge selvom du er vegetar eller veganer, dog kan det være lidt sværere at finde en værtsfamilie, så start på din ansøgning tidligt og vær forberedt på måske at skulle vente lidt længere på en placering.  Det er vigtigt du ikke forventer, at en værtsfamilie har tid til at lave flere slags måltider eller har råd til at købe ind til to slags diæter, så tilbyd at lave noget af maden selv og også at betale for noget af det, hvis din kost er meget anderledes end familiens. Husk på at de ikke får penge for deres gæstfrihed.

Værtsfamilie og skole

Ligesom danske familier er forskellige, så er værtsfamilier i udlandet det også – nogle er unge (dog ikke under 25 år), nogle er lidt ældre, andre har børn som er hjemmeboende eller børn som er flyttet hjemmefra. En værtsfamilie kan også bestå af en person som er fraskilt eller af anden grund bor alene med sine børn eller familien kan vælge at være værter for to udvekslingselever samtidigt, dog må de ikke være fra samme land. Fælles for dem alle er, at de inderligt ønsker at dele deres hverdag, liv og traditioner med en udvekslingsstudent og de er nysgerrige efter at lære om dine traditioner, dit land, sprog, osv. Så vær forberedt på at dele så meget som du kan!
Familier, der er interesserede i at være værtsfamilie for en Exchange Student, skal udfylde en lang ansøgning, skal igennem en udvælgelsessamtale i deres hjem og en strafferegisterkontrol; de skal derudover vise mindst to referencer der kan dokumenteres (fra en arbejdsgiver, fra bekendte, osv.). Det er vores partnere i udlandet der godkender familierne, i overensstemmelse med de kriterier der er fastlagt af myndighederne i værtslandet og selvfølgelig også af vores partner.
Nej det kan man ikke. De amerikanske myndigheder tillader ikke at der er udvekslingselever i landet der ikke kommer igennem en amerikask sponsor. De har et system ved navn ”The Student and Exchange Visitor Information System” også kaldt SEVIS. Her bliver alle udveklingsstuderende, skoler og udvekslingsorganisationer registreret, og kun de organisationer (sponsors) og skoler der er registeret må udstede de papirer som man skal bruge til at ansøge om et visum.
Dog kan vi lave det som hedder ”Direct placement”, hvor du placeres ved en familie I kender, som dog ikke må være beslægtet på nogen måde.
En Direct Placement er også mulig i andre lande.
Nej, det er desværre ikke muligt at ansøge om legater eller stipendier hos os. Vi har valgt at give jer alle lidt rabat og tilbyder derfor lavere priser end andre udvekslingsorganisationer. Hvis du finder et legat, så fortæl os det og vi kan arrangere det hele for dig.
Det er op til det gymnasium, som du starter på efter dit udvekslingsophold. Nogle gymnasier vil gerne godtage det, og andre er måske ikke så positive. Så vores anbefaling er at du kontakter dit kommende eller nuværende gymnasium, hvor du aftaler med dem hvordan og hvorledes. 
Din kommende skole vil, ligesom herhjemme, forvente at du deltager aktivt i alle din fag. Det vil sige at du er flittig, møder op og laver dine lektier. På de fleste skoler vil du både have obligatoriske og valgfri fag, og der forventes at du får gode karakterer.  
Hvis du er interesseret i det amerikanske High School Diploma – Graduation –  så kan vi også hjælpe dig med det, men du så skal tilmelde dig en privat skole eller vores Choice Plus High School Program, da det sjældent er muligt i det traditionelle program.
Sport er en stor del af unges liv i USA, og langt de fleste gymnasie elever deltager i en eller flere sportsgrene. Hvilke typer sport der bliver dyrket på de enkelte high schools afhænger meget af området, klima, etc. Det vil sige, vi er sikre på at du vil være i stand til at dyrke sport i din High School i USA, med det er ikke sikkert at de tilbyder lige din sportsgren, især hvis den ikke er lige så populær i USA som den er i Danmark. En mulighed for at sikre sig at skolen tilbyder den sport du ønsker, er at vælge vores private eller choice plus program, da du jo kan vælge område, skole, specifikke fag og sport, m.m. Det samme gør sig gældende i Australien.
I Europa dyrkes sport normalt efter skole, som du sikkert ved. Vi kan hjælpe dig med oplysninger uanset hvor du gerne vil hen, så ring eller skriv til os.          
Nogle skoler, bl.a. i USA, kan have krav til hvilke vacciner der er nødvendige at have – de fleste kræver en tuberkulose skin test, hvor kun nogle kræver hepatitis B vaccine. Vi står altid klar til at vejlede om vacciner til netop din destination, men vores klare anbefaling er at man som udgangspunkt, følger Statens Serums Instituts anbefalinger som findes på deres hjemmeside.

Hvad er inkluderet?

På mange af vores destionationer tilbydes der en velkomst camp, som enten er med i prisen eller som betales ved siden af. Nogle velkomst camps har fokus på at lære mere om sproget, f.eks hvis du er i Spanien eller den Franske del af Canada, mens andre lande har mere fokus på at lære om den nye kultur, mens man udforsker en bestemt storby. De varer typisk mellem 3 og 5 dage, i Canada 8-10 dage.
I mange lande, såsom USA, Australien, Syd Afrika og andre, kan du også deltage i spændende udflugter sammen med andre udvekslingsstudenter. Dette vil dog være noget du skal betale ved siden af og vores kollegaer i dit værtsland vil send dit oplysninger om udflugterne efter at du er ankommet.
Du må gerne hjælpe naboen med at slå græs eller være barnepige en eftermiddag, men du må ikke tage et lønnet arbejde mens du er udvekslingsstudent.
Desværre kan du ikke ansøge om SU som udvekslingsstudent på en High School, du skal bl.a. være fyldt 18 år for at få det. Hvis du efter dit udvekslings ophold beslutter dig til at læse videre på et amerikansk universitet, må du gerne ansøge.
I de fleste lande skal man være 18 år for at kunne få et kørekort. I USA, som du sikkert ved, er aldersgrænsen 16 år, og de fleste unge tager kørekort i skolen. Hvis din amerikanske High School og din host family tillader det, må du gerne prøve at tage kørekort mens du er på udveksling. Du må dog ikke køre andre biler end skolevognen, da forsikringen ikke dækker eventuelle uheld. Et amerikansk kørekort vil derfor bare være en sjov souvenir. Go for it if you can.
Alle udvekslingsstuderende udenfor Europa er dækket af vores sygdoms-, ansvars- og ulykkesforsikring, samt rejse- og bagageforsikring. Disse forsikringer er inkluderet i vores priser. Tættere på din afrejse vil du og dine forældre få tilsendt alle de nødvendige dokumenter og information.
Afbestillingsforsikring er ikke inkluderet i vores priser, og vi anbefaler derfor er at du kontakter Dansk Rejseforsikring, hvis du er mere tryg ved at være dækket. De tilbyder en afbestillingsforsikring som dækker op til 75.000 DKK. Afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som rejsen/depositum betales til os.

Optagelse i programmet

Start på vores hjemmeside www.assedanmark.dk. Har du fundet drømme destinationen og er klar til det næste skridt, så send os din ansøgning eller en kort besked. Vi vil hurtigst muligt kontakte dig, så vi kan fortælle mere om vores program, svare på alle dine spørgsmål samt arrangere et uforpligtende og gratis interview. Vi kan afholde interviewet på vores kontor i Aalborg, online eller hjemme hos dig – det er op til dig.
Vi vil gerne lære dig bedre at kende, og vi vil også gerne møde mindst en af dine forældre, hvis det er muligt. I har sikkert rigtig mange spørgsmål til vores program, så vi starter med dem. Derefter vil interviewet dreje sig om dig, så vi kan hjælpe dig med at vurdere om du er virkelig klar til at blive udvekslingsstudent. Alt i alt tager interviewet 1-1,5 time, og i får derfor besked med det samme.
Hvis du skal til et engelsktalende land skal du også tage en sprog test som hedder ELTiS.
Vi glæder os til at snakke med dig og dine forældre!
Et skridt tættere på din drøm! Du er optaget i vores udvekslingsprogram – dagens bedste nyhed, men hvad så nu…?
Du vil modtage en mail fra os med invitation til vores Student Database, hvor du kan udfylde din fulde ansøgning.  Vi forklarer skridt for skridt, hvad du skal gøre og giver dig gode råd. Du må selvfølgelig altid ringe til os, hvis du eller dine forældre behøver hjælp til noget.
Husk på at det er værtsfamilierne der vælger hvem de gerne vil have boende i et år eller mindre, så fortæl så meget du kan om dig selv, dine interesser, dine drømme og hvorfor du netop har valgt deres land til dit udvekslingsophold.
Det er vigtigt at bruge tid på en god Application Packet, som bedst beskriver hvem du er. Bagefter er det op til os at søge familier der er interesseret i netop dig.
Medmindre du er tilmeldt en Privatskole eller et af vores Choice Plus Programmer, skal du nu vente tålmodigt på at høre hvor i dit værtsland du skal hen og hvilken familie der har valgt netop dig.  Vi kan ikke give dig en tidsfrist, men et er sikkert, at vores kollegaer i udlandet arbejder hårdt på at finde familier til alle vores elever.
Nogle studerende modtager deres placement efter blot få uger, mens andre venter længere før den rigtige familie dukker op. Ikke blot skal en familie vælge dig, men vi skal også søge om plads i den lokale High School.  Vi ved det kan være svært at vente, men det glemmer du når du endelig hører fra os med en Placement og den gode nyhed at en værtsfamilie venter på at høre fra dig og lære dig bedre at kende før din afrejse.
På din placeringsformular vil der også være kontakt oplysninger på en områderepræsentant, som altid vil stå til rådighed under dit ophold og hjælpe dig når du har brug for det.
Desto hurtigere du tilmelder dig og forbereder din ansøgning, desto større chancer for at blive valgt tidligere!

Forberedelse og afrejse

Jo bedre du er forberedt på dit udvekslingsophold, jo større chancer for at du får det meste ud af det, fra dag et.
Inden din afrejse, afholder vi derfor et pre-departure orienteringsmøde, som du skal deltage i sammen med mindst én af dine forældre. For at give dig mulighed for at være forberedt til dette møde på bedst mulig vis, vil vi et par uger inden mødet sende dig en PDF-fil som indeholder en masse nødvendig information og gode råd om dit udvekslings år. Alle de ting som vil blive uddybet på mødet. Læs dem sammen med dine forældre og skriv jeres eventuelle spørgsmål ned. Under mødet er der nemlig rig lejlighed til at få svar på disse spørgsmål og få yderligere informationer. Beskeden om dato, lokation og tilmelding vil I modtage via e-mail.
Har du spørgsmål allerede nu, så ring eller skriv til os. Vi har masser af erfaring og ønsker den bedste oplevelse for dig.
I nogle lande såsom USA, Canada og Australien, skal du ansøge om et visum hjemmefra for at kunne studere der i 1 år.
Uanset hvor du skal hen på dit udvekslingsophold, vil vi stå klar til hjælpe med din opholdstilladelse eller visum; nogle dokumenter skal du selv fremskaffe, og andre vil du få fra os, når tiden kommer. På den måde er vi sikre at alt går som det skal i første forsøg.
Med vores hjælp har du nu fået et visum og du har også modtaget oplysninger om din flybillet. Din store dag er kommet og du skal sige farvel til din danske familie og hello til din værtsfamilie.
Du vil inden din afrejse modtage en lille ”farewell” rygsæk fra os, på den måde kan du også genkende andre studerende der rejser med os. Vi prøver så vidt som muligt at få jer til at følges ad, men det kommer selvfølgelig an på hvor du skal hen.

Ankomst til værtslandet

Dette er uden tvivl en af de største dage i dit liv, men sikkert også lidt skræmmende. Når du ankommer til dit værtsland, vil enten din værtsfamilie eller område repræsentanten tage imod dig med smil, glæde og kram! Kan din værtsfamilie ikke tage i mod dig i lufthavnen, vil område repræsentanten gøre det og få dig sikkert hjem til værtsfamilie, hvor de venter spændt på dig. De har haft lige så mange summerfugle i maven som du har.
Dit år er i gang og du vil lære en masse nyt de første dage. Bliver det for meget for dig, så snak med din værtsfamilie, din områderepræsentant, vores samarbejdspartner, din school consular og ikke mindst. Du vil aldrig være alene, og uanset hvilke spørgsmål du måtte have, kan du altid skrive til en af os!
Som deltager i et ASSE International High School program, vil din oplevelse af landet være koncentreret om at leve sammen med din frivillige værtsfamilie, gå på den lokale skole og deltage i aktiviteter i det lokale samfund. Dette er i sig selv vildt spændende og mange studerende på din alder har ikke mulighed for eller mod på at prøve det.
Ud over ture eller udflugter som din værtsfamilie måske  vil vores partner organisere mindst en større valgfri rejse, der passer til din skoleplan. Det gør de for at sikre, at du (og de andre studerende) har chancen for at samles og nyde andre områder samt seværdigheder uden for dit samfund. Selvom du har mulighed for at rejse og udforske dit værtsland ud over det lokale værtssamfund, skal du huske på, at hoved fokus er, at du går i skole, gør det godt akademisk og integrerer dig fuldt ud i din værtsfamilie.
Uafhængige rejser uden din værtsfamilie, skole eller lokale repræsentant er desværre ikke tilladt under dit ophold, da det ville være et meget stort ansvar for organisationen i værtslandet, som vil stå til regnskab for hvis der sker dig noget.  Nyd stedet hvor du er, din nye familie og dine nye venner.

Kontaktperson i værtslandet

Med ASSE vil du aldrig være alene. En meget vigtig person for dig er den lokale områderepræsentant – Area Representative – der altid vil være til rådighed for at give svar på det du har tvivl om.  I USA vil du også have a lokal Area Coordinator du kan kontakte, ligesom du altid er velkommen til at ringe til vores partner kontor. Vi giver dig selvfølgelig de telefon numre du skal have med som en del af forberedelsen til din rejse.
Dit år er i gang og du vil lære en masse nyt de første dage. Bliver det for meget for dig, så snak med din værtsfamilie, din områderepræsentant, vores samarbejdspartner, din school consular og ikke mindst os. Du vil aldrig være alene, og uanset hvilke spørgsmål du måtte have, kan du altid skrive til en af os!

Fandt du ikke det svar du søgte?

Kontakt os
First
Last
Du drømmer om et udvekslings år i udlandet, men har stadig mange spørgsmål og tvivl. 
Lad os hjælpe dig på vej ved at svare på nogle af de spørgsmål vi oftest bliver stillet. 
Kan du ikke finde det svar du mangler? Så tøv ikke med at kontakte os. 
Send en e-mail på info@assedanmark eller ring til os på +45 31 71 97 49. 
Du kan også bruge vores kontaktformular, som du finder her.