


HIGH SCHOOL PROGRAMMET
Et år eller et semester i udlandet kan ikke måles i dage alene.
Du er kun væk i et skoleår, semester eller trimester, men oplevelsen vil give dig minder for livet. At bo i et andet land i mellem 3 og 10 måneder er noget, de fleste mennesker aldrig har mulighed for at gøre. Du kommer hjem med ny viden, kulturel forståelse, modenhed og livslange venskaber fra dit værtsland. Den sværeste del vil være at sige “på gensyn” til din værtsfamilie. De har været en del af dit eventyr og lært af dig en masse, ligesom at de har lært noget fra dig.
Dit udvekslings år vil ikke koste mere end et år derhjemme. Tro det eller ej, det er faktisk sandt. ASSE-programmerne tilbydes til en lav pris. Din værtsfamilie betales ikke for at være værter for dig (undtagen i de europæiske sommersprogsprogrammer). Din ASSE værtsfamilie vil betale kost og logi. Til gengæld deltager du som et familiemedlem, tager din andel af de huslige pligter og tager del i familie aktiviteterne.
Selvfølgelig skal du bruge lommepenge ligesom du gør herhjemme til biograf ture, tøj, frisør, mv.. Vores pris er inkl. forsikringer, så du er fuldt dækket i tilfælde af sygdom, ulykke eller anden nødsituation, fordi alle ASSE-programmer omfatter sundheds-, rejse- og ansvarsforsikring.
Ofte stillede spørgsmål til vores program
Mit værtsland
Ja, det hører vi fra de tusindevis af unge som sprang ud i det og fik deres livs oplevelse. Hvis du har eventyrlyst, er open-minded, flexibel og klar til at undvære familien og venner i et semester eller år, så tøv ikke længere og vælg din destination. Resten hjælper vi dig med.
Vi har ingen grund til at tro, at du ikke vil være i stand til at tage på udveksling som planlagt. ASSE Danmark er stolte af at være en del af ASSE International, en prestigefyldte og verdensomspændende organisation som blev etableret som American Scandinavian Student Exchange (ASSE) i år 1938.
Vi har mange års erfaring og er kommet gennem mange verdensbegivenheder og kriser. Covid-19 overraskede os alle, men ASSE fortsatte med at støtte vores studerende på alle vores destinationer og placere vores studerende som skulle afsted i efteråret 2020 og januar 2021. Vi aflyste ingen af vores programmer.
Vi er i konstant kontakt med vores kollegaer rundt om i verden, som nøje følger regerings- og lokale retningslinjer. Overalt i verden bliver man nu vaccineret, og skoler genåbner. Sent på sommeren tror vi på, at vi vil være tilbage til et nogenlunde normalt liv. Din sikkerhed og velfærd er vores største prioritet, så hvis der sker noget uventet inden din afrejse, vil vi være sikre på at diskutere muligheder med dig. Og skulle programmet, imod alle odds, ikke være muligt, vil du naturligvis få dine penge retur. Så lad os forberede dig til dit udvekslingsophold!
Ja, selvfølgelig kan du vælge hvor du vil hen – det er din oplevelse. Hvis du ikke allerede har bestemt dig, så kig på vores destinationside og læs mere om alle de lande vi tilbyder. Kan du ikke finde det land du drømmer om, så ring endelig til os eller send os en mail på info@assedanmark.dk (eller via vores kontaktformular) med din forespørgsel.
Ja det kan du, men det kommer an på hvilket land du vælger. De fleste udvekslingsstudenter vælger det Traditionelle program, hvor man bor hos en frivillig familie og går på en offentlig skole; det er den grundlæggende ide bag alle udvekslingsprogrammer og tilbydes derfor på alle vores destinationer. Du bliver valgt af en familie efter at de har læst din ansøgning og du bliver så placeret hvor de bor. I USA kan det være i en af de vidt-forskellige 50 stater, som alle har noget unikt at tilbyde. Er du ikke helt klar til at lade dig overraske, kan du bede os om at prøve i et af fire områder mod betaling af et tillægsbeløb på 3.750 kr.
Nogle af jer har en klar vision for hvor i værtslandet i vil hen, og har ikke noget imod at betale mere for at kunne vælge et bestemt område, en bestemt skole eller en bestemt sport. Det er heller ikke noget problem; i mange lande (USA, Canada, Australien, New Zealand, England, Irland og Frankrig) kan vi bede vores partnere om et CostuMade’ program, enten i en privatskole eller i en offentlig skole som bliver betalt for at have dig.
I vores prisliste, kan du se hvilke lande der tilbyder hvilke programmer samt hvad de koster. Hvis du vælger en privatskole i USA eller en Choice Plus skole send os e-mail, og vi sender dig gerne en liste over vores hundrevis af fremragende skoler i det land du vælger.
Igen, du ikke finde det du leder efter i vores prisliste? Send os en mail med dit ønske, så undersøger vi gerne om vores samarbejdspartner kan gør din drøm til virkelighed :-).
Det er kun et krav at du har et nogenlunde godt kundskab til sproget, hvis du ansøger til USA, Engelsktalende Canada, New Zealand eller Australien. Her skal du tage en Engelsk sprogtest der hedder ELTiS i forbindelse med dit interview.
For alle andre lande er der ikke noget krav, men det er altid godt at øve sig så meget som muligt med film eller en app som Duolingo.
Allergier/kost
Hvis du er allergisk over for noget som f.eks. kæledyr eller støv, peanuts e.l., er det ikke ensbetydende med at du ikke kan ansøge. Vores samarbejdspartnere har forskellige regler vedr. allergier, som gør at de måske kun kan optage dig ”conditionally”. Er du i tvivl om din allergi har nogen betydning for din ansøgning, så skriv til os på info@assedanmark.dk. Vil vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe, så du ikke går glip af en fantastisk oplevelse for livet.
Ja, selvfølgelig kan du ansøge selvom du er vegetar eller veganer, dog kan det være lidt sværere at finde en værtsfamilie, så start på din ansøgning tidligt og vær forberedt på måske at skulle vente lidt længere på en placering. Det er vigtigt du ikke forventer, at en værtsfamilie har tid til at lave flere slags måltider eller har råd til at købe ind til to slags diæter, så tilbyd at lave noget af maden selv og også at betale for noget af det, hvis din kost er meget anderledes end familiens. Husk på at de ikke får penge for deres gæstfrihed.
Værtsfamilie og skole
Ligesom danske familier er forskellige, så er værtsfamilier i udlandet det også – nogle er unge (dog ikke under 25 år), nogle er lidt ældre, andre har børn som er hjemmeboende eller børn som er flyttet hjemmefra. En værtsfamilie kan også bestå af en person som er fraskilt eller af anden grund bor alene med sine børn eller familien kan vælge at være værter for to udvekslingselever samtidigt, dog må de ikke være fra samme land. Fælles for dem alle er, at de inderligt ønsker at dele deres hverdag, liv og traditioner med en udvekslingsstudent og de er nysgerrige efter at lære om dine traditioner, dit land, sprog, osv. Så vær forberedt på at dele så meget som du kan!
Familier, der er interesserede i at være værtsfamilie for en Exchange Student, skal udfylde en lang ansøgning, skal igennem en udvælgelsessamtale i deres hjem og en strafferegisterkontrol; de skal derudover vise mindst to referencer der kan dokumenteres (fra en arbejdsgiver, fra bekendte, osv.). Det er vores partnere i udlandet der godkender familierne, i overensstemmelse med de kriterier der er fastlagt af myndighederne i værtslandet og selvfølgelig også af vores partner.
Nej det kan man ikke. De amerikanske myndigheder tillader ikke at der er udvekslingselever i landet der ikke kommer igennem en amerikask sponsor. De har et system ved navn ”The Student and Exchange Visitor Information System” også kaldt SEVIS. Her bliver alle udveklingsstuderende, skoler og udvekslingsorganisationer registreret, og kun de organisationer (sponsors) og skoler der er registeret må udstede de papirer som man skal bruge til at ansøge om et visum.
Dog kan vi lave det som hedder ”Direct placement”, hvor du placeres ved en familie I kender, som dog ikke må være beslægtet på nogen måde.
En Direct Placement er også mulig i andre lande.
Nej, det er desværre ikke muligt at ansøge om legater eller stipendier hos os. Vi har valgt at give jer alle lidt rabat og tilbyder derfor lavere priser end andre udvekslingsorganisationer. Hvis du finder et legat, så fortæl os det og vi kan arrangere det hele for dig.
.Det er op til det gymnasium, som du starter på efter dit udvekslingsophold. Nogle gymnasier vil gerne godtage det, og andre er måske ikke så positive. Så vores anbefaling er at du kontakter dit kommende eller nuværende gymnasium, hvor du aftaler med dem hvordan og hvorledes.
Din kommende skole vil, ligesom herhjemme, forvente at du deltager aktivt i alle din fag. Det vil sige at du er flittig, møder op og laver dine lektier. På de fleste skoler vil du både have obligatoriske og valgfri fag, og der forventes at du får gode karakterer.
Hvis du er interesseret i det amerikanske High School Diploma – Graduation – så kan vi også hjælpe dig med det, men du så skal tilmelde dig en privat skole eller vores Choice Plus High School Program, da det sjældent er muligt i det traditionelle program.
Sport er en stor del af unges liv i USA, og langt de fleste gymnasie elever deltager i en eller flere sportsgrene. Hvilke typer sport der bliver dyrket på de enkelte high schools afhænger meget af området, klima, etc. Det vil sige, vi er sikre på at du vil være i stand til at dyrke sport i din High School i USA, med det er ikke sikkert at de tilbyder lige din sportsgren, især hvis den ikke er lige så populær i USA som den er i Danmark. En mulighed for at sikre sig at skolen tilbyder den sport du ønsker, er at vælge vores private eller choice plus program, da du jo kan vælge område, skole, specifikke fag og sport, m.m. Det samme gør sig gældende i Australien.
I Europa dyrkes sport normalt efter skole, som du sikkert ved. Vi kan hjælpe dig med oplysninger uanset hvor du gerne vil hen, så ring eller skriv til os.
Nogle skoler, bl.a. i USA, kan have krav til hvilke vacciner der er nødvendige at have – de fleste kræver en tuberkulose skin test, hvor kun nogle kræver hepatitis B vaccine. Vi står altid klar til at vejlede om vacciner til netop din destination, men vores klare anbefaling er at man som udgangspunkt, følger Statens Serums Instituts anbefalinger som findes på deres hjemmeside.
Hvad er inkluderet?
På mange af vores destionationer tilbydes der en velkomst camp, som enten er med i prisen eller som betales ved siden af. Nogle velkomst camps har fokus på at lære mere om sproget, f.eks hvis du er i Spanien eller den Franske del af Canada, mens andre lande har mere fokus på at lære om den nye kultur, mens man udforsker en bestemt storby. De varer typisk mellem 3 og 5 dage, i Canada 8-10 dage.
I mange lande, såsom USA, Australien, Syd Afrika og andre, kan du også deltage i spændende udflugter sammen med andre udvekslingsstudenter. Dette vil dog være noget du skal betale ved siden af og vores kollegaer i dit værtsland vil send dit oplysninger om udflugterne efter at du er ankommet.
Du må gerne hjælpe naboen med at slå græs eller være barnepige en eftermiddag, men du må ikke tage et lønnet arbejde mens du er udvekslingsstudent.
Desværre kan du ikke ansøge om SU som udvekslingsstudent på en High School, du skal bl.a. være fyldt 18 år for at få det. Hvis du efter dit udvekslings ophold beslutter dig til at læse videre på et amerikansk universitet, må du gerne ansøge.
I de fleste lande skal man være 18 år for at kunne få et kørekort. I USA, som du sikkert ved, er aldersgrænsen 16 år, og de fleste unge tager kørekort i skolen. Hvis din amerikanske High School og din host family tillader det, må du gerne prøve at tage kørekort mens du er på udveksling. Du må dog ikke køre andre biler end skolevognen, da forsikringen ikke dækker eventuelle uheld. Et amerikansk kørekort vil derfor bare være en sjov souvenir. Go for it if you can.