Bliv vært for en udvekslingsstudent

Bliv vært for en udvekslingsstuderende

Del dit hjem i et år, nyd et venskab for livet.

Når I er vært for en udvekslingselev, vil hele jeres familie opdage en verden af eventyrlig læring. Ved at dele jeres hjem i tre måneder, et semester eller et skoleår, vil I give et ungt menneske fra et andet land en oplevelse for livet – at bo og leve med jeres familie og opleve sprog, traditioner og kulturen i jeres land. Til gengæld vil jeres udvekslingselev bidrage med en del af hans eller hendes hjemland til jeres familie. Den studerende kan komme fra Europa, Asien / Stillehavet, Mellemøsten, Amerika og Afrika.

Hvert år placerer ASSE og dets samarbejdspartnere flere tusinde udvekslingsstuderende i alderen 15 til 18 år i værtsfamilier som din i hele verden. ASSE International Student Exchange Program inviterer dig og din familie til at deltage i, sammen med alle de andre familier i vores land og i hele verden, i denne mindeværdige og værdsatte kulturelle oplevelse.

At have en ASSE udvekslingselev i jeres hjem er lige som at have en adopteret teenage søn eller datter fra udlandet. ASSE-studerende tager del i familiepligterne og er ivrige efter at deltage i jeres families fritidsaktiviteter.

Jeres ASSE-studerende forventer ikke den røde løber; han eller hun ønsker at lære om vores land ved at leve som en “indfødt” snarere end som gæst. Hen ad vejen, når din studerende oplever og udforsker de nye omgivelser og daglige aktiviteter i jeres familie og samfund, vil I opleve en ny måde at se på de ting, I ofte betragter som almindelige. Jeres familie vil også opleve en fascinerende kulturel læring om hverdagen i din studerendes hjemland. Faktisk er fordelene vidtrækkende – din studerendes klassekammerater, underviserne og hele samfundet vil blive beriget ved at interagere med din ASSE Exchange Student. Efterhånden som skoleåret skrider frem, vil jeres familie få et tæt forhold til jeres nye familiemedlem. Det vil udvikle et bånd, som vil holde over lange distancer og vare hele livet. En sørgmodig afsked kommer alt for hurtigt, men I og din udvekslingsstudent er sikker på at holde kontakten. Måske kan hele din familie endda besøge jeres udenlandske ven i hans eller hendes hjemland.

Hvis I er bekymret over omkostningerne ved at have en ASSE Exchange Student, så kan I være sikker på at din økonomiske forpligtelse er minimal.

I giver kun mad og et værelse. Faktisk kan jeres studerende endda dele et værelse med et barn af samme køn, der er alderssvarende. ASSE-studerende betaler for deres egen flybillet og betaler selv deres egen læge- og ansvarsforsikring. Lommepenge sørger den studerende og hans eller hendes forældre ligeledes for.

Jeres vigtigste bidrag er langt fra det økonomiske. Det kommer fra jeres hjerter – en velvilje til at byde denne studerende velkommen til jeres land og ind i jeres hjem ved at få ham eller hende til at føle sig som et rigtigt familiemedlem.

Før en studerende overvejes til ASSE-programmet, skal han eller hun udvise ekstraordinære kvaliteter. Studerende vælges på baggrund af deres standpunktskarakter, personlighed og evne til at komme godt ud af det med andre.

Dette afgøres via interviews, skriftlige anbefalinger og karakterbog – så I kan være sikker på, at den studerende, der kommer til jeres hjem, er et velfungerende ungt menneske. Når I og jeres studerende mødes ansigt til ansigt for første gang, vil I ikke føle jer som fremmede, da hele  jeres familie vil være involveret i udvælgelsesprocessen; I vil læse et “Kære værtsfamilie” brev fra jeres nye søn eller datter, og når I er godkendt, vil I se en samling af billeder, photo collage, fra den studerende om I har valgt, i hans eller hendes hjemlige miljø blandt familiemedlemmer og venner. For at få en god start på jeres venskab, har I mulighed for at skrive sammen før din studerendes ankomst. Når jeres udvekslingsstudent ankommer, vil jeres ASSE-områderepræsentant være tilgængelig i løbet af hele opholdet for at besvare eventuelle spørgsmål og snakke om glæder, bekymringer eller tvivl. I tilfælde af en reel nødsituation kan du kontakte et af ASSEs nødnumre 24 timer i døgnet.

Et af de målene for jeres udenlandske studerende er, at lære jeres sprog på den måde I taler det.

Ved slutningen af opholdet vil jeres student tale jeres sprog flydende, og jeres familie vil sandsynligvis også tale noget af studentens modersmål.