Bliv vært for en udvekslingsstudent

Bliv vært for en udvekslingsstuderende

Del dit hjem i et år, nyd et venskab for livet.

Når du er vært for en udvekslingselev, vil hele din familie opdage en verden af eventyrlig læring. Ved at dele dit hjem i tre måneder, et semester eller et skoleår, vil du give et ungt menneske fra et andet land en oplevelse for livet – at bo og leve med din familie og opleve sprog, traditioner og kulturen i dit land. Til gengæld vil din udvekslingselev bidrage med en del af hans eller hendes hjemland til din familie. Den studerende kan komme fra Europa, Asien / Stillehavet, Mellemøsten, Amerika og Afrika.

Hvert år placerer ASSE og dets samarbejdspartnere flere tusinde udvekslingsstuderende i alderen 15 til 18 år i værtsfamilier som din i hele verden. ASSE International Student Exchange Program inviterer dig og din familie til at deltage i, sammen med alle de andre familier i vores land og i hele verden, i denne mindeværdige og værdsatte kulturelle oplevelse.

At have en ASSE udvekslingselev i dit hjem er lige som at have en adopteret teenage søn eller datter fra udlandet. ASSE-studerende tager del i familiepligterne og er ivrige efter at deltage i din families fritidsaktiviteter.

Din ASSE-studerende forventer ikke den røde løber; han eller hun ønsker at lære om vores land ved at leve som en “indfødt” snarere end som gæst. Hen ad vejen, når din studerende oplever og udforsker de nye omgivelser og daglige aktiviteter i din familie og samfund, vil du opleve en ny måde at se på de ting, du ofte betragter som almindelige. Din familie vil også opleve en fascinerende kulturel læring om hverdagen i din studerendes hjemland. Faktisk er fordelene vidtrækkende – din studerendes klassekammerater, underviserne og hele samfundet vil blive beriget ved at interagere med din ASSE Exchange Student. Efterhånden som skoleåret skrider frem, vil din familie få et tæt forhold til jeres nye familiemedlem. Det vil udvikle et bånd, som vil holde over lange distancer og vare hele livet. En sørgmodig afsked kommer alt for hurtigt, men du og din udvekslingsstudent er sikker på at holde kontakten. Måske kan hele din familie endda besøge din udenlandske ven i hans eller hendes hjemland.

Hvis du er bekymret over omkostningerne ved at have en ASSE Exchange Student, så kan du være sikker på at din økonomiske forpligtelse er minimal.

Du giver kun mad og et værelse. Faktisk kan din studerende endda dele et værelse med et barn af samme køn, der er alderssvarende. ASSE-studerende betaler for deres egen flybillet og betaler selv deres egen læge- og ansvarsforsikring. Lommepenge sørger den studerende og hans eller hendes forældre ligeledes for.

Dit vigtigste bidrag er langt fra det økonomiske. Det kommer fra dit hjerte – en velvilje til at byde denne studerende velkommen til dit land og ind i dit hjem ved at få ham eller hende til at føle sig som et rigtigt familiemedlem.

Før en studerende overvejes til ASSE-programmet, skal han eller hun udvise ekstraordinære kvaliteter. Studerende vælges på baggrund af deres standpunktskarakter, personlighed og evne til at komme godt ud af det med andre.

Dette afgøres via interviews, skriftlige anbefalinger og karakterbog – så du kan være sikker på, at den studerende, der kommer til dit hjem, er et velfungerende ungt menneske. Når du og din studerende mødes ansigt til ansigt for første gang, vil ASSE ikke have, at I føler jer som fremmede. Derfor vil din familie blive involveret i udvælgelsesprocessen; Du vil læse en selvbiografisk essay eller “Kære værtsfamilie” brev fra din elev, og når det er godkendt, vil du se en fotokollage fra din studerende i hans eller hendes hjemlige miljø blandt familiemedlemmer og venner. For at få en god start på jeres venskab, har I mulighed for at skrive sammen før din studerendes ankomst. Når din studerende ankommer, vil din ASSE-områderepræsentant være tilgængelig i løbet af hele opholdet for at besvare eventuelle spørgsmål og snakke om eventuelle bekymringer. I tilfælde af en reel nødsituation kan du kontakte et af ASSEs nødnumre 24 timer i døgnet.

Et af de målene for din udenlandske studerende er, at lære dit sprog på den måde, du taler det.

Ved slutningen af opholdet vil din student tale dit sprog flydende, og jeres familie vil sandsynligvis også tale noget af studentens modersmål.