7 gode råd til hvad- og hvordan du kan pakke til dit udvekslingsår!

checklist

Vi har spurgt nogle tidligere udvekslingsstudenter hvilke råd de har til jer der snart skal afsted. Her kan du se dem! Uanset hvilket program du har valgt, så har vi prøvet at samle svarerne til de mest stillede spørgsmål og spicet dem op med de bedste udvekslings-pakke-tips. Vi skulle jo nødigt have, at du som udvekslingsstudent kommer i “nød” ved din ankomst til din værtsland! 

Nogle værdifulde tips til pakning af din kuffert!

Et af de bedste tips vi kan give dig, er ikke at vente til sidste øjeblik med at begynde at pakke din kuffert, for så kan det være svært at få overblik over det hele. Begynd derfor at skrive en liste over de ting du skal huske at pakke,  snart du modtager bekræftelse af din flybillet. Det kan godt være, at der vil være ting som du tilføjer og ting du  fjerner igen fra listen,  men bare rolig, det er helt normalt 🙂

Når du skriver din liste, så husk på: overdriv ikkeVores studerende er flere gange faldet i fælden og har medbragt alt alt alt for meget tøj, sko og diverse ting, som de slet ikke fik brugt og nu mangler plads til på vej hjem, fordi de mildest talt har skiftet tøjskabet. Et andet godt tip er derfor at få styr på din værtslands klima og elektronik. På den måde kan du pakke det mest nødvendige til din tur, og erhverve dig nye ting.

For at gøre det hele lidt nemmere for dig, har vi set på 7 grundlæggende ting der bør pakkes, og som ikke må ofres for at gøre plads til den fede skjorte eller smukke kjole, som du kun måske får brugt én gang. Enjoy!

Adapter til stikkontakter

Du vil helst ikke ankomme til din destination og opdage, at du ikke længere kan oplade batteriet på din mobil eller din computer! Find derfor ud af hvilke stikkontakter landet benytter samt hvilken spænding de har – så du ikke brænder batteriet af (spørg evt. i en butik som elgiganten). Der findes universelle adaptere, der kan bruges praktisk talt over hele verden! 

Pak til klimaet

Hvis du har valgt en destination hvor kulden kan mærkes, er det som sagt vigtigt at pakke varmt tøj. Spørgsmålet er bare ofte, hvad skal du nøjagtigt medbringe for at undgå at fryse? Baseret på erfaringerne fra vores tidligere udvekslingsstuderende, foreslår vi, at du medbringer skiundertøj og andet tøj, som du kan bære i lag – ”løgtøjstilen”. På denne måde optager du ikke for meget plads i din kuffert og samtidig kan det hold dig varm, når du har brug for det. 

Glem naturligvis ikke støvler, hat, handsker og tørklæde, især vigtigt til en god sneboldkamp eller en tur på kælken! Vi foreslår også at du medbringer noget tøj i din håndbagage eller i hånden, hvis uheldet skulle være ude og din kuffert bliver væk. Nogle gange kan det være meget lækkert at pakke sig ind i en varm sweatshirt under en lang flyrejse, også fordi den altid kan tages af. Summa sumarum: Pak tøj efter årstiderne i dit værtsland – din værtsfamilie kan helt sikkert også give gode råd!

Reducer pladsen i kufferten med vakuumposer

Vi har lige anbefalet at tage vintertøj med hvis du skal til et sted med 4 årstider, overvej at vakuum pakke tøjet og dermed reducere fyldemængden af vinterjakker, sweatshirts og trøjer. Dette er et rigtig godt trick, som vi er sikre på, at du vil elske – google har mange måder at gøre det på! Ved at fjerne luften fra poserne, tager tøjet meget mindre plads og kan måske endda give dig plads til at få det ekstra par sko med, som du bare ikke kan undvære!

Liste over papirer du ikke må glemme

Dette er nok det vigtigste råd. Forbered en liste over alle de dokumenter, du har brug for på din rejse og medbring dem i håndbagagen, så de altid er tilgængelige og under opsyn og opbevar dine papirer i en konvolut/mappe. Du skal blandt andet huske: pas, visum, flybilletter, sundheds- og rejseforsikring, kopi af fødselsattest, optagelsesbrev fra skolen, papirer på evt. medicin og din placement form. Nogle steder kræver de også et dokument, som beviser at forældrene vil kunne forsørge den studerende under opholdet. Alt dette har vi styr på, så hvis du er i tvivl om hvad du bør medbringe, skal du bare kontakte os.

Kontanter i den lokale valuta

Dette kan være et “ja-det-ved-jeg-godt” råd, men det er altså værd at gentage. Når du ankommer til værtslandets lufthavn, klar til at starte dit nye eventyr som udvekslingsstudent, skal du sørge for at have kontanter i landets valuta. Selvom du bliver hentet i lufthavnen af din værtsfamilie eller område repræsentant, er vores anbefaling at have kontanter svarede til 1 måneds lommepenge (ca. 1200-1800 DKK) , da du kan komme ud for at dit kort ikke virker. Når du ikke har flere kontanter på lommen, vil din værtsfamilie, din lokale repræsentant eller din skole guide dig om de bedste måder- samt steder at hæve penge.

En app til oversættelser

Hvis du ikke kender sproget i værtslandet eller er lidt nervøs for om du nu kan forstå det hele, anbefaler vi at installere en app på din mobil, der kan oversætte alt hvad du skriver eller siger. Den mest berømte er bestemt Google Translate, vi har vist alle brugt den på et tidspunkt – måske en tysk aflevering skulle gå lidt stærkt ;-)! Vi har også lavet et blogindlæg om hvilke 5 apps som er gode når man er afsted som udvekslingsstudent, tryk her for at læse mere om disse.

Gave til værtsfamilien

Selvom det ikke er obligatorisk, så er det altid anbefalet, at bringe dine “fremtidige forældre” en lille tanke fra dig – det varmer sådan deres hjerter! Det kan være en gave som fortæller noget om Danmark eller som er en af Danmarks kendetegn, fx vikinger, Gjøl trolden eller den lille havfrue.

Check up

Vores 7. og sidste råd; glem ikke at kontrollere vægten og antallet af andet bagage tilladt af det flyselskab, som du skal flyve med. Vej din bagage før du kører til lufthavnen, og sørg for, at du er inden for grænserne, så du ikke kommer til check-in og skal betale ekstra for, for meget bagage. Vi har samlet 5 tips for din udlandsrejse, tryk her for læse mere om det.

“Rejsen på tusind miles begynder med et enkelt trin,” sagde Lao Tzu. Det første trin i din kulturudveksling i udlandet er at være omhyggeligt forberedt. På denne måde bliver du mindre stresset, og så kan du koncentrere dig fuldt ud om dit nye eventyr!