7 gode råd til hvad- og hvordan du kan pakke til dit udvekslingsår!

/ March 12, 2020

Vi får mange spørgsmål om hvordan man pakker og hvad der ikke må mangle i en kuffert, når man skal til udlandet i et år. Uanset hvilket program du vælger, har vi i denne artikel samlet svarerne til de mest stillede spørgsmål samt de mest nyttige tip, så ingen udvekslingsstudent kommer i “nød” ved ankomst J!

Nogle nyttige tips til dig!

En af de mest nyttige anbefalinger vi kan give dig, er ikke at vente til sidste øjeblik med at begynde at pakke din kuffert. Så snart du modtager en bekræftelse af din flybillet, skal du begynde at skrive en liste over alle de ting, du skal medbringe. Der vil være ting som du tilføjer og derefter fjerner fra listen, samt andre ting du kommer i tanke om dag for dag, i perioden forud for den længe ventede afgang mod din værtsfamilie.

Den vigtigeste ting er altid at gentage denne “regel”: overdriv ikke! Vores studerende er faldet i denne fejl mange gange og har fundet sig selv med store kufferter med alt for meget tøj, for mange sko, gadgets osv., som har vist sig overflødige og aldrig er blevet brugt. Derfor bør du få kenskab til landets klima. Hvis du fx rejser til et koldt land, skal du pakke varmt og tungt tøj til at møde de barske vintre. Derfor kan det her være bedst at opgive nogle genstande, som måske ikke er nødvendige. 

Lad os derfor se på nogle grundlæggende objekter, der skal pakkes og som ikke må ofres for at gøre plads til den smukke skjorte, som du nok kun bruger én gang, men stadig være ”nyttigt”.

Adapter til stikkontakter

 

Du vil ikke finde dig selv på din destination og opdage, at du ikke længere kan oplade batteriet på din mobil, dit kamera eller din bærbare computer! Find derfor ud af de specifikke egenskaber ved stikkontakterne i det land du skal til (spørg evt. i en butik), og husk at der er universelle adaptere, der kan bruges praktisk talt over hele verden! 

Varmt vintertøj eller tøj til vejret

 

Apropos barske vintre, hvis du har valgt en destination hvor kulden mærkes, er det som sagt vigtigt at pakke varmt og tungt tøj. Spørgsmålet er: hvad nøjagtigt man skal medbringe for at undgå at fryse? Baseret på erfaringerne fra vores udvekslingsstuderende, foreslår vi, at du medbringer lettere tøj og skiundertøj, som du kan bære i lag – ”løgtøjstilen”. Dermed optager du ikke for meget plads i din kuffert og samtidig kan det hold dig varm, når du har brug for det. Glem naturligvis ikke støvler, hat, handsker og tørklæde, især vigtigt under et dejligt snefald. Vi foreslåer også at du medbringer noget tøj i din håndbagage eller i hånden, hvis uheldet skulle være ude og din kuffert bliver væk. Nogle gange kan det være meget behageligt at pakke sig ind i en varm sweatshirt under en lang interkontinentale flyvning, men det kan altid tages af. Summa sumarum: Pak tøj efter årstiderne på din destiantion.

Reducer pladsen i kufferten med vakuumposer

I forhold til punkt 2, kan det være meget nyttigt at bruge specielle metoder til at vakuum pakke tøjet og dermed reducere fyldemængden af vinterjakker, sweatshirts og trøjer. Dette er et rigtig godt trick, som vi er sikre på, at du vil sætte pris på! Ved at fjerne luften fra poserne, tager tøjet meget mindre plads, vil det ikke blive ødelagt og måske endda give dig mulighed for at medbringe det ekstra par sko, som du bare ikke kan undvære!

Liste over papirer du skal mebringe

Dette er måske det vigtigste råd. Forbered en liste over alle de individuelle dokumenter, du har brug for på din rejse og hold den altid tilgængelig. Sådan kan du med jævne mellemrum kontrollere, at du ikke har mistet noget. Opbevar papierer i en konvolut/mappe i din håndbagage, så hvis du har brug for dem under rejsen, er de nemme at få adgang til. Du skal blandt andet huske: pas, visum, flybilletter, adgangsbrev, sundhedsforsikring, rejseforsikring, kopi af fødselsattest, ansøgning, optagelsesbrev fra skolen, papirer på evt. medicin og placementform. Nogle steder kræver de også et dokument, som beviser at forældre vil kunne forsøge den studerende under deres ophold i landet. Alt dette ved vi, så hvis du er i tvivl om hvad du bør medbringe, bør du kontakte os.

Kontanter i den lokale valuta

Dette kan være et indlysende råd, men det er værd at gentage. Når du ankommer til destinationens lufthavn, klar til at starte dit nye eventyr, skal du have kontanter i landets valuta. Vores anbefaling er, at du kotanter nok til at kunne betale for en taxa, en snack og andre grundlæggende behov, som du muligvis vil have efter en lang rejse, da du kan komme ud fra dit kort ikke virker. Som I ved, så sørger vi altid for at der er en fra modtagelseskontoret eller værtsfamilien til at modtage den studerende i lufthavnen. Når du ikke har flere kontanter på lommen, vil din værtsfamilie, din lokale repræsentant eller din skole guide dig om de bedste måder og steder at veksle flere penge på.

En app til oversættelser

Hvis du ikke kender sproget i destinations landet, kan du installere en af de mange apps på din telefon, der oversætter alt hvad du skriver eller siger. Du kan prøve flere, før du rejser afsted, så du vil helt sikkert finde den du bedst kan lide. Det mest berømte er bestemt Google Translate, vi har vist alle brugt den på et tidspunkt! Vi har også lavet et blogindlæg om hvilke 5 apps som er gode til rejse, tryk her for at læse mere om disse.

Gave til værtsfamilien

Selvom det ikke er obligatorisk, vil det med sikkerhed blive værdsat at bringe dine “fremtidige forældre” en lille tanke pakket af dig! Det kan være en gave som fortæller noget om Danmark eller som er en af Danmarks kendetegn, fx vinkinger eller den lille havfrue.

Check up

Endelig, det seneste råd, glem ikke at kontrollere vægten og antallet af poser tilladt af det flyselskab, som du skal flyve med. Vej din bagage før du rejser til lufthavnen, og sørg for, at du er inden for grænserne, så du ikke kommer til check-in og skal betale ekstra for at medbringe din bagage. Vi har samlet 5 tips omkring din udenrigsrejse, tryk her for læse mere om det J

“Rejsen på tusind miles begynder med et enkelt trin,” sagde Lao Tzu. Det første trin i din kulturudveksling i udlandet er at være omhyggeligt forberedt. På denne måde bliver du mindre stresset, og så kan du koncentrere dig om fuldt ud om dit nye eventyr!

Share this Post

Leave a Comment