Polen

POLEN

Modersland for figurer som Copernicus, Chopin og pave Johannes Paul II. Polen er rig på traditioner og kultur, som har været stærk trods dens stormfulde fortid. Landet er flere gange i centrum af kontinentale historiske begivenheder for sin ideelle geografiske placering og dets naturlige ressourcer, men som fortsætter med at arbejde og se på fremtiden for at opbygge et åbent og globaliseret samfund.

Polen blev medlem af EU i år 2004 og er et fascinerende land, hvor der altid er noget at lave. Perfekt destination for naturelskere på grund af de ​​mange naturparker, søer og skove. Der er mulighed for at prøve forskellige udendørs sportsgrene, herunder skiløb, snowboarding og rafting og tage lange gåture langs Østersøens strande med mulighed for at gå på jagt efter rav, betragtet som en ekstraordinær skat for alle polakker, der har omdøbt det til “baltisk guld”.

Tilstedeværelsen af ​​byer med rig historie som Krakow, anses som landets kulturelle hovedstad og Gdansk  for sine maleriske huse langs floden Motława. Warszawa, regerings hovedstaden og den europæiske metropol – disse tre byer gør Polen til en favorit destination for udvekslings studerende, der vil besøge et nyt og konstant bevægende land.

Et gammelt polsk ordsprog lyder “Gæst derhjemme, Gud derhjemme” for at understrege, hvordan polakker per definition er en meget gæstfri, varm og indbydende befolkning. Og det er med denne velkomst, at de vil være glade for at være vært for jer i deres hjem, lærer jer deres traditioner, får jer til at prøve alle delikatesser i det typiske polske køkken og sammen med jer bygge en speciel bånd, der vil vare livet ud.

At være udvekslingsstudent i Polen vil give dig muligheden for at komme tættere på en kultur med unik skønhed, du vil blive involveret i energien og livligheden for dens indbyggere, ubestridte hovedpersoner i den økonomiske succes for det postkommunistiske Polen.